2015. április 28., kedd

Zöldborsóval töltött sertésrolád


Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg sertéscomb vagy -karaj, 5-7 dkg sajt, 1 kisebb zsömle vagy kenyér (kb. 10 dkg), 2 tojás, 10-15 dkg zöldborsó, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, kurkuma (elhagyható), petrezselyemzöld, 2 evőkanál kockára vágott piros húsú paprika, olaj vagy zsír, tej.
Elkészítése:

A sertéshúst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük. A töltelékhez megfőzzük a zöldborsót, a zsömlét beáztatjuk kevés tejbe, kinyomkodjuk, összekavarjuk a tojással, a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával, sóval, borssal fűszerezzük, kurkumával kissé megszínezzük. Belekavarjuk a zöldborsót, a piros húsú paprikát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Olajjal vagy zsírral megkent alufóliára fektetjük a hússzeleteket, rákenjük a tölteléket, és a fólia segítségével szorosan felcsavarjuk. Egy hőálló edénybe tesszük a húsroládot, kevés vizet öntünk mellé, kb. 40 perc alatt megpároljuk, majd a fóliát levéve, kevés zsiradékkal megöntözve kissé megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni, ekkor felszeleteljük. Párolt rizzsel vagy előételként, hidegtálon kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...