2015. május 31., vasárnap

Gyömbéres eperlekvár


Hozzávalók:
2 kg eper, 1 kg cukor, 1 citrom, 2-3 cm-es gyömbér.
Elkészítése:
Az epret gondosan megtisztítjuk, megmossuk, majd jól lecsepegtetjük róla a vizet. Ekkor az eper nagyságától függően négybe vágjuk. Egy nagyobb edénybe tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, jól összekeverjük. Lecukrozzuk, lassú tűzön kb. 1 órát főzzük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük, és az utolsó 5 percben az eperhez kavarjuk. Gondosan megmosott, forró befőttesüvegekbe töltjük, és azonnal lekötjük. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...