2015. május 21., csütörtök

Krumplis omlett


Hozzávalók (4 személyre):
4 főtt krumpli, 6-8 tojás, 4 szelet szalonna, 2 evőkanál tejföl, 8 dkg sajt, újhagyma vagy petrezselyemzöld, só, bors, olaj vagy zsír a sütéshez.
Elkészítése:
A szalonna szeleteket taréjosra vágva kevés zsíron megpirítjuk, majd félretesszük. A krumplit meghámozzuk, lereszeljük, a szalonna zsírjában kissé átsütjük, megszórjuk az apróra vágott újhagymával vagy petrezselyemzölddel. A tojást a tejföllel jól felverjük, sóval, borssal fűszerezzük, a krumplira öntjük, megszórjuk reszelt sajttal, majd lefödve kis lángon megsütjük. Amikor elkészült, félbehajtjuk, és a sült szalonnával, friss zöldséggel vagy savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...