2015. május 20., szerda

Zöldborsós lepénykék vagy kosárkák


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg leveles tészta, 20 dkg zöldborsó, 10 dkg sonka, 10 dkg császárszalonna, 3 tojás, 3 dl tejszín, 15-20 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyemzöld, olaj.
Elkészítése:
A leveles tésztát kinyújtjuk, a kosárkaformákhoz mérve korongokat vágunk úgy, hogy a kosárforma szélét is takarja. A kivágott tésztakorongokkal (személyenként 2-3 darabot számítunk) kibéleljük a formákat. A zöldborsót puhára főzzük, majd leszűrjük. A császárszalonnát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót és az apróra vágott sonkát. A tojást felverjük a tejszínnel, belekavarjuk a reszelt sajtot meg az apróra vágott petrezselyemzöldet, sóval, borssal fűszerezzük.  A tésztát 5 perc alatt elősütjük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a zöldborsós ragut, és rákanalazzuk a tojástölteléket. 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Melegen vagy hidegen tálalva, önmagában vagy zöldségsalátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...