2015. július 31., péntek

Krumplis-tárkonyos csülök


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg füstölt csülök, 80 dkg krumpli, 2 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 evőkanál paprikakrém, 2-3 evőkanál olaj, tárkony, petrezselyemzöld, só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése:
A csülköt megmossuk, hideg vízben főni tesszük. Mikor félig megpuhult, kivesszük a főzőléből, kockára vágjuk. Közben megtisztítjuk a hagymákat, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, kissé összeforraljuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a csülökhöz adjuk. Mikor a csülökhús majdnem puha, beletesszük a hasábokra vágott krumplit, az apróra vágott zöldeket, a paprikakrémet, a fűszerpaprikát, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük, apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk. Tejfölt kínálunk mellé.
Krumplis könyv 2015.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....