2015. július 29., szerda

Leveles tésztával sült fasírtgolyók


Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg darált marhahús, 25 dkg darált disznóhús,1 kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, só, bors, pirospaprika, őrölt köménymag, petrezselyemzöld, 40 dkg leveles tészta, 10 dkg szalonna.
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sóval, borssal, pirospaprikával és őrölt köménymaggal fűszerezzük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a tojást, és jól összedolgozzuk. Fóliával letakarjuk, 2-3 órát hűtőben pihentetjük. Fontos, hogy a massza jól le legyen hűlve! Grillezés előtt kivesszük, és olajos kézzel diónyi golyókat formázunk belőle. A szalonnát vékony szeletekre, majd nagyobb kockára vágjuk, a leveles tésztát kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd a szalonnát, majd a leveles tésztát és a húsgombócokat felváltva előre beáztatott bambusznyársakra tűzzük, Grillrácson szép pirosra sütjük. Friss salátával, fokhagymás mártogatóssal tálaljuk.
KT. 2015 

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...