2015. augusztus 24., hétfő

Paradicsomos padlizsánrolád


Hozzávalók (4 személyre):
2 padlizsán, 1 hagyma, hámozott paradicsomkonzerv vagy paradicsomlé, 30 dkg darált hús, 2 cikk fokhagyma, bazsalikom, oregánó, só, bors, fűszerpaprika, 3 evőkanál olaj.
Elkészítése:

1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd 3-4 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk.

2. A padlizsánszeleteket megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a levét, és kevés olajon vagy forró grillsütőn, mindkét oldalán megsütjük.

3. Papírtörlőre fektetjük, leitatjuk a fölösleges olajat róla.

4. A darált húst az apróra vágott hagymával együtt kevés olajon kissé megpirítjuk.

5. Sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a zöld fűszereket is.

6. 1-2 evőkanál paradicsomot kavarunk a raguhoz, kissé összefőzzük.

7. A húsos raguból kb. 1-2 evőkanálnyit kanalazunk a padlizsánszeletekre, és feltekerjük.


8. A maradék paradicsomot egy tűzálló edény aljára simítjuk, ráhelyezzük a padlizsán-roládokat, és befedjük fóliával. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
FI. 2015 augusztus (9/29)

Nincsenek megjegyzések:

Csirkés-spenótos tagliatelle

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 ...