2015. szeptember 2., szerda

Őszibarack-krémleves


Hozzávalók (4 személyre):
4 őszibarack, 1 rúd fahéj, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor, 2 dl tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő vagy 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor, kb. 2 dl víz; továbbá: mentalevél, tejszín vagy tejszínhab a díszítéshez.
Elkészítése:
A barackot megmossuk, magját eltávolítjuk. 1 barackot apró kockákra vágunk, és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A maradék barackot nagyobb darabokra vágva fazékba tesszük, és kevés vízben a kétféle cukorral meg a fahéjrúddal felforraljuk. A tűzről félrehúzva botmixerrel pürésítjük. Az étkezési keményítőt vagy a pudingport csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, hozzáöntjük a leveshez, és jól kiforraljuk. Néhány óra alatt kihűtjük, majd hidegen, a felkockázott barackkal, illetve tejszínnel vagy tejszínhabbal, mentalevéllel díszítve tálaljuk.
EK. 2015 szept.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...