2015. október 10., szombat

Babérleveles újkrumplifőzelék



Hozzávalók (4 személyre):
1 kg újkrumpli, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 babérlevél, só, bors, 1 teáskanál ecet.
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet és puhára főzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, a főző lével kissé felhígítjuk, majd a krumplit besűrítjük. Kissé összeforraljuk, kevés ecettel ízesítjük. Sült hússal vagy kolbásszal tálaljuk. 
KK. 2015

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...