2015. október 10., szombat

Babérleveles újkrumplifőzelék



Hozzávalók (4 személyre):
1 kg újkrumpli, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 babérlevél, só, bors, 1 teáskanál ecet.
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet és puhára főzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, a főző lével kissé felhígítjuk, majd a krumplit besűrítjük. Kissé összeforraljuk, kevés ecettel ízesítjük. Sült hússal vagy kolbásszal tálaljuk. 
KK. 2015

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...