2015. október 10., szombat

Babérleveles újkrumplifőzelék



Hozzávalók (4 személyre):
1 kg újkrumpli, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 babérlevél, só, bors, 1 teáskanál ecet.
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük a babérlevelet és puhára főzzük. A tejfölt a liszttel csomómentesre kavarjuk, a főző lével kissé felhígítjuk, majd a krumplit besűrítjük. Kissé összeforraljuk, kevés ecettel ízesítjük. Sült hússal vagy kolbásszal tálaljuk. 
KK. 2015

Nincsenek megjegyzések:

Báránysült rösztivel

Hozzávalók 4 személyre:  60 dkg báránycomb, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 1 ...