2015. október 10., szombat

Sertéskaraj pásztortarhonyával



Hozzávalók (4 személyre):
a körethez: 50 dkg tarhonya, 4- 5 krumpli, 1 hagyma, házi ételízesítő, só, bors, 3-4 evőkanál olaj, petrezselyemzöld.
továbbá: 60 dkg sertéskaraj, só, bors, zsiradék.
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk. A tarhonyát megpirítjuk a forró olajon, hozzáadjuk a hagymát, kissé megdinszteljük, majd feltöltjük meleg vízzel. Házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük a krumplit és lassú tűzön puhára főzzük. Belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sült karajjal tálaljuk. A sertéskarajt sóval és borssal fűszerezzük. A zsíron megpirítjuk a húst, majd puhára főzzük. Amikor a hús megpuhult fedő nélkül zsírjára sütjük.
KK. 2015

Nincsenek megjegyzések: