2015. október 10., szombat

Tejfölös krumpli meggyszósszal



Hozzávalók (4 személyre):
A körethez: 60-70 dkg krumpli, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, só, bors.
A meggyszószhoz: 7 dl-es meggybefőtt, 1 evőkanál vaj vagy zsír, 2 evőkanál liszt, 3-6 dkg cukor, só.
Elkészítése:
A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, majd kockára vágjuk. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a krumplit, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és kissé összeforraljuk.
A vajból (zsír) és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a meggybefőttet, csipet sót, és a cukrot, kavargatva kis lángon főzzük, míg kellően be nem sűrűsödik.
KK. 2015

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...