2015. október 10., szombat

Zelleres krumplileves


Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg krumpli, 20 dkg zellergumó, 1 kisebb hagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése:
A krumplit és a hagymát meghámozzuk, a krumplit azonos nagyságú, kisebb kockákra, a hagymát pedig apróra vágjuk. Az olajon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, felöntjük 2 dl hideg vízzel, simára keverjük majd beletesszük a krumplit, és további kb. 1,3 liter vizet adunk hozzá. A zellert csíkokra vágjuk, és a levesbe szórjuk. Ízlés szerin sóval, borssal fűszerezzük, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak belekavarjuk a tejfölt. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a kész levesre szórjuk.
KK. 2015

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...