2015. november 21., szombat

Céklás csorba


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sertés- vagy borjúhús, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 10 dkg káposzta, 10 dkg zeller, 1 pasztinák, 1 paradicsom, 1 cékla, 5 dkg vaj, petrezselyemzöld, citromlé, só, bors, házi ételízesítő.
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk, egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, felforraljuk. A habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. A céklát meghámozzuk, kockára vágjuk, a leveshez adjuk. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, illetve feldarabolt sárgarépát, pasztinákot, káposztát meg zellert. Addig pároljuk, amíg minden félig megpuhul, ekkor hozzáadjuk a leveshez az apróra vágott petrezselyemzölddel, illetve a meghámozott, apróra vágott paradicsommal együtt. Készre főzzük, a végén citromlével ízesítjük.
EK. 2015. november

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....