2015. november 26., csütörtök

Kétszínű kifli


Hozzávalók:
30 dkg liszt, 3 evőkanál cukor, 3 dkg vaj, 1 tojás, 1,5 dl tej, 1 tasak szárított élesztő, késhegynyi só, 2 evőkanál kakaópor;
továbbá: 2 dkg vaj, nutella, 1 tojás.

Elkészítése:
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, a tojást, a cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a végén a felfutott élesztőt, jól kidagasztjuk. A megdagasztott tésztát két részre osztjuk, egyik felébe belegyúrjuk a kevés tejjel elkavart kakaót. A tésztákat letakarjuk, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Lisztezett lapra borítjuk, kinyújtjuk, alulra tesszük a barna lapot, megkenjük vajjal, és ráhelyezzük a világos, kinyújtott tésztát. Háromszögű cikkekre vágjuk a tésztát, a szélesebb felébe teszünk egy-egy késhegynyi nutellát, majd szorosan felcsavarjuk a kifliket, letakarva 30 percet pihentetjük. Ekkor a felvert tojással lekenjük őket, és előmelegített 170 fokos sütőben, kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
FI. 2015 dec.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....