2015. november 21., szombat

Sült kacsacomb párolt lila káposztával


Hozzávalók (4 személyre):
4 egész kacsacomb, 2 dl vörösbor, 4 cikk fokhagyma, só, bors, rozmaring; a köretekhez: 1 fej lila káposzta, 2 evőkanál libazsír, só, bors, 2-3 evőkanál citromlé, cukor
Elkészítése:
A kacsacombokat megpucoljuk, megmossuk, sóval és borssal bedörzsöljük. Tepsibe rakjuk, mellétesszük a fokhagymát és a rozmaring ágat, majd felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ne lepjék el a húsokat. A tepsit lefedjük és sütőben addig sütjük, míg a leve elfő és a hús megpuhul. Ekkor levesszük a fedőt és pirulni hagyjuk. A körethez a lila káposztát vékony csíkokra vágjuk, lesózzuk és fél órát állni hagyjuk. Rádobjuk a sóból kicsavart káposztát, megkeverjük, citromlével meglocsoljuk, borsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
KáposztásKönyv 2015.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...