2015. december 20., vasárnap

Székely szelet


Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet karaj, 1 kisebb savanyú káposzta, 2 dl paradicsomlé, só, bors, liszt, kapor, csombor, zsír.
Elkészítése: 
A káposztának kivágjuk a torzsáját és a leveleket szétbontjuk. A káposztaleveleket megormozzuk, annyi káposztalevelet, ahány szelet karaj van félretesszük, a maradék káposztát vékonyra vágjuk. A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, ha nagyok a szeletek félbe vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe mártjuk, és forró zsíron mindkét oldalát 2-3 perc alatt megsütjük. Az elősütött karajszeleteket egy-egy káposztalevélbe csomagoljuk, és egy fazékba fektetjük. Mellé kanalazzuk a vékonyra vágott káposztát, megszórjuk kaporral meg csomborral, ráöntjük a paradicsomlét, feltöltjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd puhára főzzük. Tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.
Tipp: friss káposztából is készíthetjük, úgy a káposztát enyhén sós vízben meglobbasztjuk, így a leveleket könnyen szétszedhetjük, majd a fent leírtak alapján járunk el.
Káposztás Könyv 2015.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....