2016. január 19., kedd

Apróléktokány


Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg friss kolbász, 30 dkg véres hurka, 3 hagyma, házi ételízesítő, bors, pirospaprika, zsiradék.
Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. A kolbászt 2-3 ujjnyi darabokra vágjuk, a hagymához adjuk, kevés vizet öntve alá, lefödve megfőzzük. Amikor a kolbász megfőtt, hozzáadjuk a darabokra vágott véres hurkát, kevés házi ételízesítővel, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, kissé összefőzzük. (Nem szabad sokat főzni, mert a véres szétesik.) Puliszkával és savanyúsággal tálaljuk.
Kalendárium 2016.

3 megjegyzés:

Anikó írta...

Judit, no erről az ételről sem hallottam, de pont van egy adag disznótorosom és elkészítem, ha nem puliszka a köret, akkor te még mit adnál mellé???? Én a sima főtt törtkrumplira gondoltam.

Judit Péter írta...

Anikó szerintem azzal is passzol, vagy friss kenyérrel, savanyúsággal :)

Anikó írta...

Köszi, a puliszkával hadilábon állok, soha nem ettem, nem készítettem, a családomban sem senki, és valahogy ellenérzésem van tőle, idegenkedem tőle, fogalmam nincs miért, biztos azért mert nem ismerem :-)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...