2016. január 15., péntek

Fokhagymás csülökleves


Hozzávalók:
50 dkg sertéscsülök, 1 evőkanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 piros húsú paprika, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, ecet, cukor, darabka reszelt citromhéj.
Elkészítése:

A húst kockára vágjuk, majd forró zsírban hirtelen kisütjük. Az apróra vágott fokhagymával megszórjuk, majd felengedjük másfél liternyi vízzel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a meghámozott sárgarépát és a megpucolt piros paprikát. Puhára főzzük, ecettel, citromhéjjal ízesítjük. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, hozzáöntünk kevés forró levest, a levest behabarjuk a lisztes tejföllel. A sárgarépát és a piros paprikát kivesszük a levesből, a sárgarépát karikára vágjuk, a paprikáról lehúzzuk a héját, kockára vágjuk és visszatesszük a levesbe. Újra felforraljuk, szükség esetén fűszerezzük, tejföllel, csípős paprikával tálaljuk.
EK. 2016 február.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...