2016. január 15., péntek

Fokhagymás csülökleves


Hozzávalók:
50 dkg sertéscsülök, 1 evőkanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 piros húsú paprika, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, ecet, cukor, darabka reszelt citromhéj.
Elkészítése:

A húst kockára vágjuk, majd forró zsírban hirtelen kisütjük. Az apróra vágott fokhagymával megszórjuk, majd felengedjük másfél liternyi vízzel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a meghámozott sárgarépát és a megpucolt piros paprikát. Puhára főzzük, ecettel, citromhéjjal ízesítjük. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, hozzáöntünk kevés forró levest, a levest behabarjuk a lisztes tejföllel. A sárgarépát és a piros paprikát kivesszük a levesből, a sárgarépát karikára vágjuk, a paprikáról lehúzzuk a héját, kockára vágjuk és visszatesszük a levesbe. Újra felforraljuk, szükség esetén fűszerezzük, tejföllel, csípős paprikával tálaljuk.
EK. 2016 február.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...