2016. február 10., szerda

Tojáskrokettek kukoricás-gombás salátával


Hozzávalók 4 személyre:
a kroketthez: 7 tojás, 1 zsemle, 2 cikk fokhagyma, petrezselyemzöld, só, bors, zsemlemorzsa, olaj;
a salátához: 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 20 dkg gomba, 10 dkg konzervkukorica, petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése:
6 tojást keményre főzünk, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Ekkor nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A zsemlét vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk a vizet, összegyúrjuk a tojásokkal, a fokhagymával, apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk. Henger alakúra formázzuk, zsemlemorzsába hengergetjük és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Salátával, hidegtálon vagy főzelék feltétként tálaljuk.
A salátához a gombát megfőzzük, apróra vágjuk és a kukoricával együtt a majonézbe kavarjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, petrezselyemzölddel megszórva kínáljuk.
EK. 2016 - Húsvéti különszám.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...