2016. március 15., kedd

Joghurtos csirke kukoricás rizzsel


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg csirkeszárny vagy comb, 2 dl joghurt, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál méz, petrezselyemzöld, kurkuma, só, bors, olívaolaj.
a körethez: 20 dkg rizs, 15 dkg konzervkukorica, só, 1 teáskanál házi ételízesítő, 2 dkg vaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A húst megmossuk, jól leitatjuk róla a vizet. A joghurtot a zúzott fokhagymával összekeverjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd kurkumával, mézzel, olívaolajjal jól összedolgozzuk. Egy nagyobb, jól záródó dobozba tesszük a húst, leöntjük a fűszeres joghurttal, jól összekeverjük, és legalább egy napig hideg helyen hagyjuk állni. Másnap nem túlságosan forró olajon kb. 10-10 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, így jó szaftos marad.
A rizst megmossuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt és puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a kukoricát is, felforraljuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A vajat felhevítjük, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet és összekavarjuk a kukoricás rizzsel.
KT. 2016 febr.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....