2016. május 24., kedd

Egyszerű epres tortácskák


Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg liszt, 1 tojás, 14 dkg porcukor, 1 dl olaj, 3 dl joghurt vagy tejföl, 1 teáskanál sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, csipet só;
a díszítéshez: tejszínhab, eper.
Elkészítése:

1.     A tojást kikavarjuk a kétféle cukorral.

2.     Hozzáadjuk az olajat és a joghurtot.

3.     Belekavarjuk a citromhéjat meg a citromlével felhaboztatott sütőport, jól elkavarjuk.

4.     Kanalanként hozzáadjuk a lisztet és csipet sót.

5.     A muffin formákat kibéleljük a papírkapszlival, majd belekanalazzuk a tésztát (2-2 evőkanálnyit), pár eperszeletet helyezünk a tetejére, Ebből az adagból 12 muffin lesz. Előmelegített 170-180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.


6.     A muffinok tetejét levágjuk, tejszínhabot nyomunk rá, majd eperszeletekkel díszítjük. Visszahelyezzük a tetejét, és akár azonnal is kínálhatjuk.
FI. 2016. május

Nincsenek megjegyzések:

Csirkés-spenótos tagliatelle

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 ...