2016. május 24., kedd

Epres túródesszert


Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg eper, 10 dkg babapiskóta, 25 dkg tehéntúró, 2-3 evőkanál porcukor, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése:
A tejszínt kevés cukorral felverjük, keveset félreteszünk a díszítéshez. A tehéntúrót kikavarjuk a kétféle cukorral, belevegyítjük a tejszínhabot.

A babapiskótát kisebb darabokra törjük, az epret megpucoljuk, szeleteljük.  Lerétegezzük a piskótadarabokat a túrókrémmel úgy, hogy minden réteg közé epret rakunk. Tejszínhabbal és eperrel díszítjük, jól lehűtve tálaljuk.
FI. 2016. május.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...