2016. május 24., kedd

Epres-túrós sütemény


Hozzávalók:
4 tojás, 1 bögre cukor (250 ml), 2,5 dl tejföl, 2 evőkanál olvasztott vaj, 1 bögre liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, 1 teáskanál citromhéj, 50 dkg tehéntúró, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál búzadara;
továbbá: 25-30 dkg eper, porcukor.
Elkészítése:
A cukor felét 2 tojással jól elkavarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, az olvasztott vajat, csipet sót meg a sütőporral elvegyített lisztet. Krémesre kavarjuk, majd egy sütőpapírral bélelt 26-28 cm-es tepsibe vagy tortaformába öntjük. A maradék cukrot 2 tojással és a tehéntúróval elkavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot, a búzadarát, majd a tölteléket a tepsibe egyenletesen elosztjuk. Az epret négybe vágjuk, és a túrótöltelékre rakosgatjuk. Előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
KT. 2016 május.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...