2016. május 24., kedd

Erdeigomba leves


Hozzávalók 4 személyre:
30-40 dkg erdei gomba, 1 liter hús- vagy zöldségleves, 1 szelet zeller, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 1-2 evőkanál cérnametélt, 1 kis csokor petrezselyemzöld, házi ételízesítő, 2-3 evőkanál olaj vagy zsiradék, só, bors.
Elkészítése: 

A zsiradékon megdinszteljük a meghámozott, csíkokra vágott zöldségeket, felöntjük a húslevessel, és vízzel pótoljuk. Házi ételízesítővel, borssal fűszerezzük. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a cérnametéltet és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, néhány perc alatt készre főzzük.
EK. 2016. április

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....