2016. május 25., szerda

Kakaós mézes krémes


Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt, 15 dkg vaj, 18 dkg porcukor, 2 tojás, 5 evőkanál tej, 5 evőkanál langyos méz, 6 dkg kakaó, 1 teáskanál sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna;
a krémhez: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 5 evőkanál liszt, 4 tojássárgája, 7 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor;
a tetejére: reszelt csokoládé
Elkészítése:
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. 4 részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk és zsírozott tepsi hátán (közepes méretű), egyesével megsütjük a lapokat 150 fokon kb. 10 perc alatt.
A krémhez a tojássárgáját a liszttel, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd lassan hozzáadjuk a többi tejet is, sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. A vajat a kétféle cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk.

A kakaós mézes lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejére is jusson, megszórjuk reszelt csokoládéval. Másnap szeleteljük.
Sütivarázs

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...