2016. május 5., csütörtök

Lucskos káposzta


Hozzávalók (4 személyre):
1 kisebb káposzta, 30 dkg füstölt csülök, 1 hagyma, csombor, kapor, 2-3 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, bors, kevés pirospaprika, zsír, ecet.
Elkészítése:
A csülköt ha nagyon sós beáztatjuk, kockára vágjuk, feltöltjük vízzel és főni tesszük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy evőkanál zsíron megdinszteljük. Megszórjuk a fűszerpaprikával és a csülökhöz adjuk. Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzáadjuk a felvágott káposztát, a zöld fűszereket és puhára főzzük. Kevés zsiradékon világosra pirítjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk egy kevés vízzel, hozzáadjuk a tejfölt és berántjuk a levest, majd kiforraljuk. Csípős paprikával, ecettel kínáljuk.
Káposztás könyv 2016.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...