2016. augusztus 12., péntek

Babos borjúpörkölt


Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg füstölt szalonna, 3 hagyma, 80 dkg borjúhús, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom, 5 cikk fokhagyma, pirospaprika, 1 doboz vörös babkonzerv, só, bors.
Elkészítése:
A szalonnát apróra, a húst kockára vágjuk (eredetileg a pörköltbe jó méretesre vágjuk a húst). A hagymát megpucoljuk, és felaprítjuk, a paradicsomot 1-2 percre forró vízbe tesszük, héját lehámozzuk, és kockára vágjuk, a zöldpaprikát szintén felkockázzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, kiszedjük a szalonnapörcöt, a zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, félidőben hozzáadjuk a fokhagymát meg a paprikát is. A borjúhúst hozzáadjuk a hagymához, fehéredésig pároljuk, megszórjuk pirospaprikával. Ekkor beletesszük a paradicsomot, a szalonnapörcöt, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Lefedjük, és ha szükséges, kevés vizet adva hozzá puhára pároljuk. Hozzáadjuk a babkonzervet, kissé összefőzzük, vigyázva, hogy bő szaftja maradjon. Csípős paprikát és tejfölt kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....