2016. augusztus 11., csütörtök

Rakott padlizsán


Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb vagy 1 közepes padlizsán, 20 dkg sertésszűz, 25 dkg mozzarella sajt, 2 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, só, bors, friss bazsalikom, olaj.
Elkészítése: 
A padlizsánt felszeleteljük, kissé megsózzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a levét. A sertésszűzet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon mindkét oldalukat kissé megsütjük, végül bekenjük zúzott fokhagymával. A padlizsánszeleteket grillen vagy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megrakjuk a padlizsánszeletekkel, mindegyikre egy–egy szelet húst és mozzarellaszeletet helyezünk, befedjük padlizsánnal, majd paradicsommal, megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, és kisebb darab sajtokat rakunk rá. Előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. 
KT. 2016. augusztus

1 megjegyzés:

sedith írta...

Jó látni téged is, el voltál tűnve egy kicsit! :))
Nagyon finom lehet ez a padlizsán, bár igaz, nálam bármiylen formában jöhet. :)
Puszi