2016. október 21., péntek

Almás diókérges sütemény


Hozzávalók:
a tésztához: 3 tojás, 12,5 dkg vaj, 15 dkg cukor, 15 dkg tehéntúró, 10 dkg liszt, 4 evőkanál étkezési keményítő vagy 1 tasak tejszín ízű pudingpor, 4 alma, csipet só, 1 kávéskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé;
a tetejére: 7,5 dkg vaj, 7,5 dkg liszt, 5 dkg darált dió, 2 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, fahéj.
Elkészítése:
A tésztához a puha vajat a cukorral jól kikavarjuk, belekavarjuk a tehéntúrót, a tojásokat, majd a citromlével felhaboztatott sütőport, a lisztet, a sót és a keményítőt. Az almákat meghámozzuk, vékony csíkokra, majd kisebb darabokra vágjuk és a tésztába kavarjuk. Sütőpapírral bélelt vagy zsiradékkal kikent 25x35 cm-es tepsibe simítjuk. A tetejére a vajat megolvasztjuk, majd belekavarjuk a többi hozzávalót és a tészta tetejére morzsáljuk. Megszórjuk őrölt fahéjjal és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
KT. 2016 október.

Nincsenek megjegyzések: