2016. november 27., vasárnap

Virslis lábtörlő


Hozzávalók:
a tésztához: 60 dkg liszt, 5 evőkanál olaj, 2 dl víz, 1,5 dl tej, 1-1 teáskanál cukor + só, 1 tasak szárított élesztő;
továbbá: virsli, tojás, szezámmag.
Elkészítése:
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben, a liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, 20-30 percig hagyunk pihenni.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 3-4 részre osztjuk, mindeniket téglalappá nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük.

Derelyevágóval hosszában bevagdossuk, de nem végig, a széleit nagyjából 2 cm-es szakaszon hagyjuk meg. Ekkor jöhet a szőttes készítés. A virsliket a tészta csíkok közé fűzzük. Megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
EK. 2016. november

Nincsenek megjegyzések:

Csirkés-spenótos tagliatelle

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 ...