2016. december 21., szerda

Karácsonyi diós aprósütemény


Hozzávalók:
26 dkg liszt, 22 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 2 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancs- vagy citromhéj, késhegynyi sütőpor, csipet só;
továbbá: 10 dkg darált dió, 1 evőkanál kristálycukor, lekvár.
Elkészítése:
A kétféle cukrot a vajjal és a tojássárgájával jól kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a citromhéjat és csipet sót, jól elkavarjuk. Kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Ekkor diónyi golyókat formálunk a tésztába, a felvert tojásfehérjébe és a cukros darált dióba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, mindenik golyó közepébe az ujjunkkal lyukat nyomunk, a mélyedésekbe pedig kevés lekvárt teszünk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
EK. 2016. december

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....