2016. december 4., vasárnap

Szűzpecsenye vörösboros gombamártással


Hozzávalók (4 személyre):
2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj;
a mártáshoz: 25 dkg gomba, 0,5 dl vörösbor, 1-2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1 evőkanál liszt, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A gombát megpucoljuk, jól megmossuk, kevés sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, meglocsoljuk a borral, sózzuk, borsozzuk, és kissé összefőzzük. A tejfölt vagy tejszínt csomómentesre kavarjuk a liszttel, besűrítjük vele a gombát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A szűzpecsenyét vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A vajat felhevítjük, és a szeletek mindkét oldalát kb. 5 perc alatt megsütjük benne. A húst a gombamártással és párolt rizzsel vagy más ízlés szerinti körettel tálaljuk.
AdventiK. 2016

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...