2017. január 24., kedd

Bécsi túrós palacsinta


A palacsintához:
20 dkg liszt, 2 tojás, csipet só, 2 deci tej, 2 deci szódavíz (vagy amennyit felvesz), 2 evőkanál olaj;
A töltelékhez:
30 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1 evőkanál puha vaj, 5 dkg mazsola, 2 tasak vaníliás cukor, 5-10 dkg porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj;
Az öntethez:
1 dl tej, 1 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 1 evőkanál porcukor.
Elkészítése:
A tojásokat összekeverjük a cukorral, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk a sót, az olajat, majd a tejjel és a szódavízzel csomómentesre keverjük. Teflonbevonatú serpenyőben kisütjük a palacsintákat, majd felhasználásig letakarva tároljuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tehéntúrót a tojássárgájával és a többi hozzávalóval kikavarjuk, majd belevegyítjük a tojáshabot.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A palacsintákat betöltjük, feltekerjük, majd két vagy három részre vágjuk. A vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a vajjal kikent tűzálló tálba. Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára és forró sütőben 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
EK. 2017. január

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....