2017. január 29., vasárnap

Sajtos puffancs


Hozzávalók:
2,5 dl tej, 8 dkg vaj, késhegynyi só, 16 dkg liszt, 3 tojás, 12 dkg reszelt sajt;
továbbá: 1 tojás a kenéshez, 1-2 evőkanál reszelt sajt a szóráshoz.
Elkészítése:
A tejet a vajjal és a sóval összeforraljuk, azonnal belekeverjük a lisztet és csomómentesre kavarjuk, addig főzzük, míg az edény falától elválik. Levesszük a tűzről. A tojásokat kissé felverjük, majd kisebb adagonként a tésztához kavarjuk, majd belekavarjuk a reszelt sajtot is. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe 200 fokon 10 percig sütjük, majd további 150 fokon szép aranysárgára sütjük.
A sajtos puffancs sörkorcsolyának, de akár önmagában fogyasztva vagy leves mellé is kitűnő kísérő.
KT. 2017 február.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....