2017. február 23., csütörtök

Gombakrémleves sajtos pirítóssal


Hozzávalók (4 személyre):
50 kg gomba, 3 krumpli, 2 dl főzőtejszín, 1 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, olaj, só, bors, 1 evőkanál liszt, friss petrezselyemzöld, szeletelt kenyér, vaj, reszelt sajt.
Elkészítése:

A gombát jó alaposan megpucoljuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Ha már kellőképp megpirult, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit és a gombát is, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, feltöltjük annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi, puhára főzzük. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel és besűrítjük a levest. A kenyérszeleteket megpirítjuk, vékonyan megkenjük vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, forró sütőben kissé rásütjük a sajtot. A kész levest a sajtos pirítóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....