2017. február 28., kedd

Zöldséges rakott sertésszelet


Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertéscomb vagy karaj, 3 hagyma, 1 zöldpaprika, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, olaj.
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a zöldpaprikát szeletekre, a többi zöldséget karikára vagy apróra vágjuk. Az edény aljára kevés olajat öntünk, lerétegezzük a zöldségeket és a húst, megszórva rétegenként apróra vágott petrezselyemzölddel. Lassú tűznél puhára főzzük. Ekkor besűrítjük a liszttel elkavart tejföllel. Rizzsel vagy főtt tésztával, savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Csirkés-spenótos tagliatelle

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 ...