2017. szeptember 27., szerda

Borjúsült gombás-paradicsomos spagettivel


Hozzávalók (4 személyre):
1 kg borjúhús, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 dl vörösbor, 1 evőkanál zsír, só, bors;
a körethez: 50 dkg spagetti, 1 hagyma, 10 dkg friss gomba, 2-3 paradicsom vagy konzervparadicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A borjúhúst megmossuk, a vizet leitatjuk róla, vastagabb szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket hőálló tálba tesszük, a fokhagymát cikkekre vágjuk, a húsra szórjuk és egy éjszakára hideg helyre helyezzük. Másnap egy tepsibe belerakjuk a húst, a zsírt felforrósítjuk, a húsra öntjük. Kevés vizet öntünk alá, előmelegített forró sütőben, vörösborral és a pecsenyelével locsolgatva szép pirosra sütjük. A paradicsomos spagettivel tálaljuk.

A körethez a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a hámozott, kockára vágott paradicsomot, megszórjuk oregánóval és bazsalikommal. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk, belekavarjuk a főtt spagettit, kissé összeforraljuk. 
EK. 2017/10

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...