2017. szeptember 20., szerda

Póréhagymás-kolbászos pite


Hozzávalók:
2 tojás, 15 dkg natúr joghurt, 10 dkg tejföl, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, ½ teáskanálnyi só, bors, kb. 15 cm-nyi póréhagyma, 2 cikk zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor, 20 dkg reszelt sajt, 3-4 cérnakolbász vagy virsli.
Elkészítése:
A tojásokat elkavarjuk a joghurttal és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát vagy fokhagymaport. Belekavarjuk a sütőporral elvegyített lisztet, csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a karkára vágott póréhagymát meg cérnakolbászt vagy virslit. Sütőpapírral bélelt tepsibe (26x21 cm-es) simítjuk a tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan tálaljuk.
KT. 2017/9.

Nincsenek megjegyzések:

Lazac kaporszósszal

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg lazacfilé, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kb. 1 evőkanál vaj, citromlé; a kaporszószhoz: 1 csokor fris...