2011. április 23., szombat

Hortobágyi húsos palacsinta

  A hortobágyi húsos palacsinta általában előételként szerepel a magyaros éttermek étlapján. Ilyenkor fejenként egy palacsintát tálalnak, szafttal. A húsos palacsinta készülhet különböző hússal, én  most egy csirkés változatot ajánlok. Ha van maradék paprikás csirke, percek alatt elkészíthető ez a finom házias étel..


Hozzávalók:
fél adag csirkepaprikás, 6-8 db palacsinta, tálaláshoz tejföl, zöldpaprika
Elkészítése:
Készítsük el a palacsintákat, tartsuk tálalásig melegen. A paprikás csirkét melegítsük meg. 
A csirkehúst vegyük ki a szaftból, késsel-villával csontozzuk ki, és vágjuk apróra.
Keverjük össze annyi szafttal, hogy ne legyen túl száraz, de túl folyós sem. 
Az egyes palacsinták közepére osszunk el téglalap alakzatban 2-2 ek szaftos húst. 
A palacsinta két szélét kissé hajtsuk be, majd szorosan tekerjük fel. Így járjunk el az összes palacsintával.
A töltött palacsintákat tartsuk melegen (vagy tálalás előtt tegyük pár percre meleg sütőbe).
A palacsintákat osszuk el a tányérokon, és a meleg szafttal meglocsolva, tejföllel tálaljuk. 
A maradék szaftot külön csészében tegyük az asztalra.

6 megjegyzés:

Ottis írta...

Megkívántam, nagyon guszta!

Bianka írta...

Én főételnek szeretem enni, mert egy ilyen étel után másodikat már nem is bírok enni. Még sosem késztettem, de a tiéd nagyon guszta

Ditta tortái írta...

Nagyon szeretjük!:-)
Boldog húsvétot Neked és a családodnak!

Mónika írta...

Napok (hetek) óta erről álmodozom, csak magam miatt kicsit lusta vagyok...
:)

Áldott, békés ünnepeket kívánok nektek!

vnjudit írta...

Szia! Elnézésedet kérem, de mostanában nem jártam a saját blogomban - köszönöm szépen a díjat, amit kaptam, igazán nagyon jól esett.
További szép napot, jó sütés-főzést kívánok! (vnj)

Rozsika írta...

Kedvenceim közül az egyik.