2011. május 29., vasárnap

Provanszi flekken

Hozzávalók:
4 nagy szelet ujjnyi vastag, kicsontozott sertéstarja, provanszi fűszerkeverék, só és törött fekete bors ízlés szerint.
Elkészítése:
A parázs fölé tett rostélyt a szalonnadarabbal többször egymás után átdörzsöljük.
A húst legalább 1 nappal előbb befűszerezzük. A megfűszerezett hússzeleteket egymásra rakjuk, és alufóliába vagy folpack fóliába csomagoljuk. Az étel elkészüléséig hűtőszekrényben tároljuk. A hússzeleteket az átforrósodott rostélyra rakjuk, és 10-12 percnyi sütés után megfordítjuk. Ha mindkét fele átsült, salátával tálaljuk. Legfinomabb hozzá az olajos-ecetes sült paprika vagy a hagymás paradicsomsaláta. 

3 megjegyzés:

María írta...

Nagyon finom lehetett!!

Ottis írta...

Guszta nagyon, én is ennék belőle bármikor!

Bianka írta...

ÁÁÁ ez nagyon jó

Zakuszka

  Hozzávalók: 3 kg padlizsán, 3 kg paprika, 3 kg paradicsompaprika, 1 kg hagyma, 50 dkg sárgarépa, 1 liter paradicsomlé, 50 dkg fejtett bab,...