2009. április 30., csütörtök

Sajtos-tejföles csirkecomb tepsiben sütve


Hozzávalók:
6 db csirkecomb, só,liszt, pirospaprika, reszelt trappista sajt, tejföl vagy   tejszín (ha alsócombok, akkor 2 dl elég, ha nagyobbak a húsok, felsőcomb, akkor kicsit több).

Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk. A liszthez annyi pirospaprikát keverünk, hogy rózsaszínű legyen, (úgy mint ha halat sütnénk), majd abban is megforgatjuk a húsdarabokat. Aztán tepsibe rakjuk a húsokat és a tejszínt vagy tejfölt alá, ill. ráöntjük a húsra. Ha kisebbek a húsok,vagy csirke alsócommból készítjük, akkor kb.30 percig, ha nagyobbak, akkor 40-50 percig kell sütni úgy, hogy alufóliával letakarjuk a tepsi tetejét.
Majd ha eltelt a sütési idő, levesszük róla az alufóliát, és a nagyobbra reszelt trappista sajttal megszórjuk (ízlés szerint), majd kb.5-10 percre vissza tesszük a sütőbe, hogy a sajt jól ráolvadjon. (Aki nem szereti a csirke bőrét,akár le is húzhatja róla.)
Köretként bármilyen módon készített rizst,vagy krumplipürét is adhatunk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kétszer is elolvastam, de nem láttam benne a tejszínt. A tejföl lenne a tejszín?

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...