2009. január 29., csütörtök

Túró gombóc


Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 15 dkg búzadara (gríz), 5 dkg cukor, kis só, 2 tojás, pirított zsemlemorzsa.


A túrót simára keverjük a tojássárgákkal, kis sóval, cukorral, a búzadarával és 3-4 óráig pihentetjük.
Akkor összevegyítjük a keményre vert tojáshabbal és lobogó sós vízbe vizes kézzel idomított gombócokat rakunk. Puhára főzzük, leszűrjük és pirított morzsába forgatjuk.
Cukorral, tejföllel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...