2013. május 22., szerda

Húskonzerv házilag



Hozzávalók:
2 kg csont nélküli hús, 6 dkg só, bors, 1 evőkanál darált bors, zsír vagy olaj

Elkészítése:
A húst kockára vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd egy tálba tesszük, és hagyjuk levet engedni. Ekkor befőttesüvegekbe adagoljuk jó szorosan úgy, hogy az üvegek felső részén 2-3 ujjnyi hely maradjon. A hús levét is rákanalazzuk a húsra, majd annyi olvasztott zsírt vagy olajat öntünk minden üvegbe, hogy kb. egy ujjnyi hely maradjon üresen. Az üvegekre szorosan rácsavarjuk a fedelet vagy dupla celofánnal lekötjük, majd konyharuhával kibélelt lábasba rakjuk őket. A lábast félig feltöltjük hideg vízzel, és lassú tűzön 6-7 órán át gőzöljük.

5 megjegyzés:

María írta...

Hogy kell utána tárolni a házi húskonzervet (hűtőben?), és meddig használható fel??

Jutka írta...

Mária kedves, mi a kamrában tároltuk, igaz ott jó hűvös van. 1-2 hónapig jól eláll.

María írta...

Köszi :)!

Csilla Orosz írta...

Hű, de érdekes! Még sosem hallottam ilyenről! Nagyon klassz :)

Unknown írta...

Mi mindig télen elkészitettük, kamrába tálaltuk. Nyáron ettük meg, szerintem 6-8 hónapig simán eláll.

Zöldséges csirkefasírt káposztás nokedlivel

Hozzávalók a fasírthoz:  60 dkg csirkehús, 2 tojás, 1 zsömle, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, só, bor...