Hozzávalók:
50 dkg sertéshasaalja, 2 gerezd
fokhagyma, 2-3 csokor friss laboda, 1
evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 1 dl zöldségleves, só, bors, 1-2
evőkanál citromlé, 1-2 főtt tojás.
Elkészítése:
A hasaalját felszeleteljük, sózzuk,
borsózzuk, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, és 2-3 órára hideg helyre
tesszük.
A labodát jól megmossuk, megtisztítjuk,
a leveleket a száráról leszedjük, apróra vágjuk, majd kevés zsíron
megdinszteljük. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a zöldséglevessel, és kissé
összefőzzük. Amikor szép simára főtt a mártás hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk,
borsozzuk, citromlével ízesítjük.
A húst grillen vagy serpenyőben
megsütjük, majd a labodamártással és főtt tojással tálaljuk.
A laboda helyett sóskával is
készíthetjük. Főzeléknek ugyanúgy elkészíthetjük mint a spenótot, és tükörtojással
vagy sült kolbásszal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése