Hozzávalók
(4 személyre):
1 kg
főtt krumpli, 1-2 tojás, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál liszt vagy
zsemlemorzsa, petrezselyemzöld, só, őrölt fekete bors.
továbbá:
zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése:
1. Előkészítjük
a hozzávalókat. A főtt krumplit meghámozzuk, hagyjuk kihűlni.
2. A
hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
3. A
krumplit lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
4. A
krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a zúzott fokhagymát, a
tojást és a lisztet vagy zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk.
5.
Olajos kézzel tojásnyi golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk.
6. Forró
olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és felitatjuk róluk a
felesleges olajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése