2015. február 21., szombat

Krumplifasírt


Hozzávalók (4 személyre):
1 kg főtt krumpli, 1-2 tojás, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 evőkanál liszt vagy zsemlemorzsa, petrezselyemzöld, só, őrölt fekete bors.
továbbá:  zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat. A főtt krumplit meghámozzuk, hagyjuk kihűlni.
2. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
3. A krumplit lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
4. A krumplit egy tálba tesszük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és a lisztet vagy zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk.
5. Olajos kézzel tojásnyi golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk.
6. Forró olajban szép pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és felitatjuk róluk a felesleges olajat.

Nincsenek megjegyzések: