Hozzávalók
(4 személyre):
40 dkg
leveles tészta, 2 tonhalkonzerv, 1 tojás, 2 főtt tojás, 10 dkg vaj, egy kisebb
hagyma, 1 teáskanál mustár, citromlé, só, bors.
Elkészítése:
A
leveles tésztából linzervágóval karikákat szaggatunk úgy, hogy minél kevesebb
tészta vesszen kárba. Az elkészült köröket háromfelé osztjuk (minden készülő kosárkához
1 teli és 2 lyukas körrel számolunk). A körök egyharmadát meghagyjuk teli
körnek, míg az összes többinek kiszúrjuk a közepét is. Ezután megkenjük őket
felvert tojással, és egymásra rakjuk úgy, hogy minden egészre 2 lyukas kört
ragasztunk. Az így kapott kosárkákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és 200
fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A tonhalat
lecsepegtetjük, majd a többi hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük. A
krémet tortazsákba kanalazzuk, és a kihűlt kosárkákba töltjük. A maradék krémet
pirítós kenyérrel szolgáljuk fel. Nagyon finom reggeli vagy előétel.
1 megjegyzés:
A Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár szuper receptedet !
A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html
Megjegyzés küldése