Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg orjacsont (nyakszirtcsont), 3 sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma,
1 paprika, 5 evőkanál rizs, 4-5 krumpli, szemes bors, só, házi ételízesítő,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A húst megmossuk, majd hideg vízben főni tesszük.
Amikor felforrt, a habját leszedjük, házi ételízesítővel, sóval és szemes
borssal fűszerezzük. A zöldségeket megpucoljuk, majd a leveshez adjuk. Lassú tűzön
főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor a csontot kivesszük a levesből, a húst
leszedjük róla, a levest pedig leszűrjük. A krumplit meghámozzuk, kockára
vágjuk és a megmosott rizzsel együtt belefőzzük a levesbe, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
A csontról leszedett húst visszatesszük a levesbe, vagy tálalhatjuk külön is: céklás tormával vagy savanyúsággal kitűnő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése