2015. február 24., kedd

Sztrapacska


Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg krumpli, 1 tojás, liszt, 20-25 dkg liszt, 15 dkg szalonna, 10 dkg juhtúró, só.
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, összekavarjuk a tojással, és a liszttel, megsózzuk, majd jól elkeverjük. A galuskatésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.  A szalonnát apró kockára vágjuk, forró serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, ekkor kiszedjük a szalonnapörcöt a zsírból. A megfőtt galuskát leszűrjük, majd a szalonna zsírjába forgatjuk, belekavarjuk a juhtúrót. Tálaláskor a szalonnapörccel meghintjük, forrón kínáljuk.
Tipp: a juhtúrót összekavarhatjuk kevés tejföllel, így krémesebb állagot kapunk.

1 megjegyzés:

Anikó írta...

Imádom, nagyon jó étel, sűrűn is készítem, néha az egyszerűség kedvéért, vagy mert fáradt vagyok csak sima nokedlit szaggatok és nem reszelek krumplit. Úgy is finom:-))))