Hozzávalók
(4 személyre):
50 dkg
krumpli, 1 tojás, liszt, 20-25 dkg liszt, 15 dkg szalonna, 10 dkg juhtúró, só.
Elkészítése:
A
krumplit meghámozzuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, összekavarjuk a
tojással, és a liszttel, megsózzuk, majd jól elkeverjük. A galuskatésztát
forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A
szalonnát apró kockára vágjuk, forró serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, ekkor
kiszedjük a szalonnapörcöt a zsírból. A megfőtt galuskát leszűrjük, majd a
szalonna zsírjába forgatjuk, belekavarjuk a juhtúrót. Tálaláskor a
szalonnapörccel meghintjük, forrón kínáljuk.
Tipp: a
juhtúrót összekavarhatjuk kevés tejföllel, így krémesebb állagot kapunk.
1 megjegyzés:
Imádom, nagyon jó étel, sűrűn is készítem, néha az egyszerűség kedvéért, vagy mert fáradt vagyok csak sima nokedlit szaggatok és nem reszelek krumplit. Úgy is finom:-))))
Megjegyzés küldése