2020. február 26., szerda

Erdélyi csorba savanyú káposztával



Hozzávalók (4 személyre):
25-30 dkg vékonyra vágott savanyú káposzta, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 10 dkg zeller, 1 paszternák, 1 tojássárgája, 1,5 dl tejföl, 5 dkg vaj vagy zsír, lestyán, petrezselyemzöld, citromlé, só, bors, házi ételízesítő.
a húsgombóchoz: 35 dkg darált hús, 1 hagyma, 1 tojás, só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése:
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot és zellert, hozzáadjuk a gyalult káposztát, házi ételízesítővel fűszerezzük, feltöltjük bőven vízzel, addig főzzük, amíg félig meg nem puhulnak. Közben a darált húst összevegyítjük az apróra vágott hagymával és a tojással. Sóval, borssal, kevés fűszerpaprikával fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. A masszából gombócokat formázunk és befőzzük a levesbe. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel, citromlével savanyítjuk. A tojássárgáját a tejföllel elkavarjuk, amikor a hús megpuhult a levest a tűzről levesszük, és a tejfölt belekavarjuk. Kis lángon néhány perc alatt összefőzzük. Tálaláskor csípős paprikát és tejfölt kínálhatunk mellé.
EK. 2020 január.

Nincsenek megjegyzések: